Search found 195 matches

by DanFecteau
Wed, Apr 07 2010, 8:11AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with switch spoil
Replies: 12
Views: 1315

Re: Problems with switch spoil

After you measure the tool manually, you need to set your switchspoil value to 0.000 and then measure the tool with the sensor. This will give you a daylight value that is the distance from home to just the sensor. You can then take the difference of these two values and use this as your switchspoil...
by DanFecteau
Wed, Apr 07 2010, 7:52AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with switch spoil
Replies: 12
Views: 1315

Re: Problems with switch spoil

When I'm runnign the X-Surf program I can't see any ABSOLUTE value anywhere....I can see the daylight wich is 7.904 compared to 7.906, that's good... Is the thickness of the spoilboard wich was set some time ago, could be a factor or it does not matter if my switch spoil is set ?
by DanFecteau
Wed, Apr 07 2010, 6:54AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with switch spoil
Replies: 12
Views: 1315

Re: Problems with switch spoil

No I'm not, just did it again and all was ok. If I go manually on the spoilbaord I get 7.906 and if I go with the tool manager I get 8.184, so switch spoil has to be set at 0.278, which means that the sensor is over the table by this value. But when I add my wasteboard (app. 0.240") over the sp...
by DanFecteau
Tue, Apr 06 2010, 4:16PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with switch spoil
Replies: 12
Views: 1315

Re: Problems with switch spoil

Ok, than, if I want to start over, but don't change the spoilboard, where should I start, measure the thickness of the spoilboard, enter this thickness, after set the switchspoil following the steps, verify everything than add the wasteboard ? Last week I took off the wasteboard and calculate the se...
by DanFecteau
Tue, Apr 06 2010, 3:26PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with switch spoil
Replies: 12
Views: 1315

Re: Problems with switch spoil

Ok, then what might be the reason that can explain why I have to adjust the switch spoil so often ?? I say this because when I fly cut the wasteboard, let's say I ask to take off 0.005, I have to adjust the wasterboard as I would have took off 0.03 ???? So I think I have to adjust the set switch spo...
by DanFecteau
Tue, Apr 06 2010, 2:31PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with switch spoil
Replies: 12
Views: 1315

Problems with switch spoil

I'm having problems with somthing since a while, I discussed it here last week but I want to make sure I am doing everything all right. In the M999 there are 2 switchspoil, one that is named "set switchspoil" and one named "set switchspoil2". I think the one I have to adjust is t...
by DanFecteau
Thu, Apr 01 2010, 9:37AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Nesting problem again
Replies: 3
Views: 637

Re: Nesting problem again

Is the I get : Could'nt find c:/RollingNest/Result.mdb or c:/RollingNest/Result.mdb related to space left on c: drive ???
by DanFecteau
Thu, Apr 01 2010, 9:17AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Nesting problem again
Replies: 3
Views: 637

Nesting problem again

When I try to nest I get : Could'nt find c:/RollingNest/Result.mdb or c:/RollingNest/Result.mdf and after sometimes I get : No record........It's driving me crazy.....and when it's not those it's : Not enough space........I ordered the c: drive retrofit but it will take 2-3 weeks, I need to machine ...
by DanFecteau
Tue, Mar 30 2010, 4:24PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with 5.56
Replies: 9
Views: 898

Re: Problems with 5.56

I think I solved the problem, I re-adjust the set switchspoil , it was not good anymore, but it's always that same problem, is it causes by the switch where I measure my tool ?? It's either this or the 3/4" thick spoilboard that gets thinner as time goes by......(don't think so)
by DanFecteau
Tue, Mar 30 2010, 1:37PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with 5.56
Replies: 9
Views: 898

Re: Problems with 5.56

Sorry I meant the wasteboard, we mostly never flycut the spoilboard (once in a year maybe)....but we always had that problem. Once we adjust the spoilboard, the first time we flycut the wasteboard it's ok, couple times later if I flycut 0.015, I have to adjust like if I had took off 0.025...a couple...
by DanFecteau
Tue, Mar 30 2010, 12:26PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with 5.56
Replies: 9
Views: 898

Re: Problems with 5.56

Can it be caused by this : When I surface the spoilboard, if I take off 0.02, I have to adjust to something like 0.04 so the outline goes throught ?? It get worse and worse but I do not touch any settings ??
by DanFecteau
Tue, Mar 30 2010, 10:28AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with 5.56
Replies: 9
Views: 898

Re: Problems with 5.56

I have sent all the info needed by email yesterday morning but still no feed back, is it something with my file or something with 5.56 ? Is it close to being fixed or should I go back to a previous version ?

Thank you.
by DanFecteau
Mon, Mar 29 2010, 9:02AM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Problems with 5.56
Replies: 9
Views: 898

Problems with 5.56

Since I have installed 5.56 I'm having problems with dado. We always worked at 0.03 tolerance and now it's way too much, we got down to 0.015 but it does'nt seem to make any difference ???
by DanFecteau
Thu, Mar 11 2010, 2:57PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Can't Nest !!!
Replies: 3
Views: 644

Re: Can't Nest !!!

Problem fixed !! Thank you.
by DanFecteau
Thu, Mar 11 2010, 12:49PM
Forum: Thermwood 3-Axis Machinery
Topic: Can't Nest !!!
Replies: 3
Views: 644

Can't Nest !!!

I had control nesting 5.52 and I was not able to nest this job, same problem with 5.53....help please. The .doc is the twd file.

Go to advanced search