Search found 28 matches

by Ron Sloan
Thu, Mar 15 2018, 4:01PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: v6.2 dimensions
Replies: 1
Views: 318

v6.2 dimensions

Is there any way to reposition the dimensions in the new version? Both the elevation view and scaled print have overlapping dimensions in this instance.

Thanks,
Ron
Dimensions.PNG
by Ron Sloan
Wed, Feb 28 2018, 1:47PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Shelf pin holes not cutting
Replies: 2
Views: 430

Re: Shelf pin holes not cutting

Sorry. my own oversight. I had forgotten that I had checked the "No Drilling" option on the last job. I love feeling like an idiot first thing in the morning! :wall: :wink:

Ron
by Ron Sloan
Wed, Feb 28 2018, 11:33AM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Shelf pin holes not cutting
Replies: 2
Views: 430

Shelf pin holes not cutting

My shelf pin holes show up in the Shopbot link, but doesn't output them to the machine. They are 0.1969" (5mm) holes. I have a tool setup at that size marked as a drill operation. My first thought was to change the tool to 0.1968". I have a 0.001" tolerance set. No joy - still not out...
by Ron Sloan
Tue, Feb 27 2018, 11:37AM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Outside scribe changes cab dimensions
Replies: 2
Views: 380

Re: Outside scribe changes cab dimensions

Hi Scott,

Thanks for the reply. That's what I did, but just found it interesting that the scribe was used, even though the stile was deleted. Seems like a bug to me...

Best regards,
Ron
by Ron Sloan
Mon, Feb 26 2018, 1:16PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Outside scribe changes cab dimensions
Replies: 2
Views: 380

Outside scribe changes cab dimensions

I searched for this, but didn't find anything. I just noticed it for the first time, yesterday. Designing left and right base cabs for a closet (just mirrored versions of the same cab), the construction setting stipulated 1.25" outside scribe for the left and right stiles. Even though each side...
by Ron Sloan
Mon, Feb 26 2018, 1:00PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Shopbot Link looses zero to table after bit change
Replies: 5
Views: 589

Re: Shopbot Link looses zero to table after bit change

Thanks Don,

Interesting idea about wrapping the vacuum piping! I will give that a try, if standard ground rules fail me! :wink:

Best regards,
Ron
by Ron Sloan
Fri, Feb 23 2018, 7:16AM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Shopbot Link looses zero to table after bit change
Replies: 5
Views: 589

Re: Shopbot Link looses zero to table after bit change

Thanks for the replies. I`ll double check my grounding. I did recently add a vacuum hold down system to the machine, but no other issues have shown up. Runs fine otherwise.

Best regards,
Ron
by Ron Sloan
Fri, Feb 16 2018, 2:17PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: V6.2 wall elevation dimensions
Replies: 1
Views: 404

V6.2 wall elevation dimensions

I really like the new dimension options in the new version, and the scaled print. However, everything works perfectly on 3 walls of my job, but one wall displays the cabinets, but the only dimensions are for the wall, itself. Same in the scaled print view.
by Ron Sloan
Fri, Feb 16 2018, 2:11PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Shopbot Link looses zero to table after bit change
Replies: 5
Views: 589

Shopbot Link looses zero to table after bit change

Several times, after a bit change in the Shopbot Link, the software looses the Zero to table parameter. Twice, I had it cut into the table. Now I keep a close eye on it, and have to cancel and restart the job when it happens. Doesn't always happen, but way too often to feel comfortable trusting it! ...
by Ron Sloan
Tue, Sep 19 2017, 1:16PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Add Sheet(s) ShopBot Link
Replies: 2
Views: 663

Re: Add Sheet(s) ShopBot Link

Thanks Ralph,

It was the grain direction - I forgot that the generic 3/4" material in eCabs has grain specified, so I was checking, "none" in the link!

Best regards,
Ron
by Ron Sloan
Mon, Sep 18 2017, 2:28PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: Add Sheet(s) ShopBot Link
Replies: 2
Views: 663

Add Sheet(s) ShopBot Link

Hi, I have a quick question. If I add a small sheet to a job to cut a single piece, how do I get it to nest on that sheet? After adding a 17.5" x 24" sheet, accepting it, and returning, I see no way to use that sheet to nest a single part - It continues to nest on the full sheet, which is ...
by Ron Sloan
Fri, Sep 15 2017, 2:43PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: PE holes not cutting
Replies: 5
Views: 895

Re: PE holes not cutting

Clint,

Must have been something in the Job File. I deleted the cabinet from the job and re-added it. Now it is working, correctly.

Regards,
Ron
by Ron Sloan
Fri, Sep 15 2017, 2:25PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: PE holes not cutting
Replies: 5
Views: 895

Re: PE holes not cutting

Hi Clint, Thanks again for the fast response. Interesting that interpolation has to be turned off for all the tools for it to work. Another issue with this cabinet I just noticed, which may or may not be related, is that when generating the twd file, I get errors if I try to change material thicknes...
by Ron Sloan
Thu, Sep 14 2017, 6:13PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: PE holes not cutting
Replies: 5
Views: 895

Re: PE holes not cutting

Hi Clint, Thanks for the quick reply. This is the file I exported from the ShopBot Link. I only loaded two panels in the nest - one that cut a filleted rectangle fine, and the one with the holes that didn't. The rectangle was colored red in the link, the circles, black. Wouldn't let me upload the ca...
by Ron Sloan
Thu, Sep 14 2017, 1:57PM
Forum: eCabinet Systems Software
Topic: PE holes not cutting
Replies: 5
Views: 895

PE holes not cutting

I've recreated the design of a small vacuum cabinet in eCabs with several part editor holes included. They all work fine, except for 2 , 2" holes, which simply don't cut. The partition in question shows up in the link as Partition 2. I am using the ShopBot Link, and it almost appears that the h...

Go to advanced search