stretchers in V6

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Mark Hesketh
Guru Member
Posts: 366
Joined: Fri, Aug 25 2006, 9:12AM
Company Name: Paris Kitchens
Country: CANADA
Location: Paris, ontario

stretchers in V6

Postby Mark Hesketh » Thu, Jan 14 2010, 2:44PM

We use dowel construction and have our library set up using kd hardware for our stretchers with a dowel hole pattern that perfectly overlaps from front and back so that there is only one set of holes (2 8mm holes set 32mm apart, set with same inset from front and back). Now with V6, it says that the hardware holes cannot overlap and removes them all. How do I get a single set of holes now?

User avatar
Ryan Callahan
Thermwood Team
Posts: 586
Joined: Tue, Jul 14 2009, 11:05AM
Company Name: Thermwood Corporation
Country: UNITED STATES
Location: Thermwood
Contact:

Re: stretchers in V6

Postby Ryan Callahan » Fri, Jan 15 2010, 11:49AM

Mark,

Can you post me a cabinet from 5.2 with this construction. Std base frameless with a stretcher will work.

Once I get this, I will see if I cannot get this resolved, oat a minimum, a workaround for now.

Thanks.
Ryan Callahan
Thermwood
Dell Precision T3400 / Core 2 Quad Q9400 / 2.4GHz / 8GB RAM / 256MB NVIDIA Quadro FX3450 / Windows 7 x64

Mark Hesketh
Guru Member
Posts: 366
Joined: Fri, Aug 25 2006, 9:12AM
Company Name: Paris Kitchens
Country: CANADA
Location: Paris, ontario

Re: stretchers in V6

Postby Mark Hesketh » Tue, Jan 19 2010, 8:17AM

Here is one of our simple base units with the stretcher setup as mentioned
Attachments
BFH30.zip
(616.7 KiB) Downloaded 105 times

Mark Hesketh
Guru Member
Posts: 366
Joined: Fri, Aug 25 2006, 9:12AM
Company Name: Paris Kitchens
Country: CANADA
Location: Paris, ontario

Re: stretchers in V6

Postby Mark Hesketh » Thu, Feb 04 2010, 7:30AM

Just want to see if this is being looked into... we can't afford the down time it would require to change our entire library in order to make dowel construction for our stretchers work in V6.

Also, what is happening with V5? Is the license being extended or are we being forced into the version change even though it is not practical for us?

JohnLashuay
Guru Member
Posts: 645
Joined: Mon, Nov 20 2006, 3:39PM
Company Name: Rylex Custom Cabinetry-Close
Country: UNITED STATES
Location: Pine Island, New York
Contact:

Re: stretchers in V6

Postby JohnLashuay » Thu, Feb 04 2010, 12:23PM

Mark,

I have been successful with adding a negative inset on one of the KD fittings on each side. This moves the hole pattern off the part. Be careful to move it off the panel as well. I'm assume it will drill it on the panel even if it isn't drilled on the stretcher.

-John
Rylex Custom Cabinetry & Closets
http://www.rylexonline.com
Thermwood CS 43

User avatar
Ryan Callahan
Thermwood Team
Posts: 586
Joined: Tue, Jul 14 2009, 11:05AM
Company Name: Thermwood Corporation
Country: UNITED STATES
Location: Thermwood
Contact:

Re: stretchers in V6

Postby Ryan Callahan » Thu, Feb 04 2010, 2:59PM

Mark,

I was in the process of working up this exact work around listed by John. For now, you will have to do work the cabinet in this way. We are going to revisit this scenario and find an automatic solution to this issue, but it will take some time.

Sorry for not posting anything sooner.

As for Version 5.2, it has not been decided one or or another on the expiration date. Currently, 5.2 Build6 is set to expire March 1st.
Ryan Callahan
Thermwood
Dell Precision T3400 / Core 2 Quad Q9400 / 2.4GHz / 8GB RAM / 256MB NVIDIA Quadro FX3450 / Windows 7 x64


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests