Exporting labels Error. Not for cnc use

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

BEN HOLM
Junior Member
Posts: 42
Joined: Wed, Nov 19 2008, 1:05AM

Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby BEN HOLM » Sat, Apr 03 2010, 11:21PM

I did a search and found other to have this problem in the past but could not find the answer. Please help.
I export the my cut list to excel so that I can sort all my cuts into material and from largest to smallest. Works amazingly well. Very little waste. BUT, I was taking the parts and writing in pencil on the part or using blue tape then stacking. Very time consuming! So I'm trying to get the labels to work for me. I can get the labels to print just fine from the program BUT, I do not use a cnc so I dont want my labels organized by sheet and part #. So I'm trying to export the label and I'm getting this Error (see Picture)

Now Does anyone have a better way to do this? I have found a way to get everything I want on one label into one cell in excel and in the right order BUT lets say there are 300 parts in that job. I don't want to have to copy and paste each cell into each Label 300 times, from excel cut list to avery 5366 temp in word.
Then I could just use the labels as my cut list. I could skip a part if needed and the label would still be there telling me I have not cut it yet.
What does everyone else do with there cut list for non cnc?
Thanks
BEN
Attachments
DLL ERROR.JPG
DLL ERROR.JPG (208.72 KiB) Viewed 1558 times
Dell Precision M6400
Core 2 Duo T9600 2.8GHz
4GB Ram
NVIDIA Quadro FX 2700M (6.14.11.9562)
Windows XP Pro 32bit

User avatar
Kerry Fullington
Wizard Member
Posts: 4566
Joined: Mon, May 09 2005, 7:33PM
Company Name: ProSource of Amarillo
Country: UNITED STATES
Location: Amarillo, TX

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Kerry Fullington » Mon, Apr 05 2010, 6:14AM

Ben,

I just print the labels from the nest but I also cut from the nest diagrams.

Kerry

User avatar
Gary Puckett
Wizard Member
Posts: 1324
Joined: Mon, May 19 2008, 1:39PM
Company Name: The Woodworkery
Location: Saint Charles, Missouri
Contact:

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Gary Puckett » Mon, Apr 05 2010, 7:02AM

Ben,

What I do is export my cutlist to excel and then I import that to cutlist plus. I have more control of the sheet layout in cutlist plus.

Gary
Attachments
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (162.14 KiB) Viewed 1538 times
HP Pavilion
Vista home Premium 64bit S. pack 2
AMD Phenom-X4
9850 Quad-Core Processor
6.0GB/Go Memory
1 TB/To Hard Drive
Nividia GeForce 9800 GT

BEN HOLM
Junior Member
Posts: 42
Joined: Wed, Nov 19 2008, 1:05AM

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby BEN HOLM » Tue, Apr 06 2010, 1:30AM

Oh I see. Yea I do not mainly because there are usually a lot of parts with at least one side being the same size and I use a sliding panel saw with flip stops and if you have a whole bunch of parts it is so easy to do them all at the same time. Usually I will go through and do all my rips first for the whole job then go back and crosscut. I'm waiting for the CNC to magically come in the mail some day :D
BEN
Dell Precision M6400
Core 2 Duo T9600 2.8GHz
4GB Ram
NVIDIA Quadro FX 2700M (6.14.11.9562)
Windows XP Pro 32bit

BEN HOLM
Junior Member
Posts: 42
Joined: Wed, Nov 19 2008, 1:05AM

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby BEN HOLM » Tue, Apr 06 2010, 1:35AM

Wow nice Gary! I'll have to check that out. Never heard of it. Thanks
Dell Precision M6400
Core 2 Duo T9600 2.8GHz
4GB Ram
NVIDIA Quadro FX 2700M (6.14.11.9562)
Windows XP Pro 32bit

User avatar
Kerry Fullington
Wizard Member
Posts: 4566
Joined: Mon, May 09 2005, 7:33PM
Company Name: ProSource of Amarillo
Country: UNITED STATES
Location: Amarillo, TX

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Kerry Fullington » Tue, Apr 06 2010, 5:54AM

Ben,

There was talk (many moons ago) about having drag and drop nesting in eCabinets. This would allow us to move parts around in the nest to fit our needs but so far it hasn't made it into the program.
Exporting into a third party software might be your best bet right now.
The program Gary is using prints some nice reports also.

Kerry

Terry Hall
Senior Member
Posts: 184
Joined: Thu, May 19 2005, 10:24AM

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Terry Hall » Tue, Apr 06 2010, 6:48AM

Gary, I haven't used Cutlist Plus for quite a while now, but it seems to me I tried to import Ecab cutlists a couple years back and never got it to work. Would you mind sharing your procedure to import those excel files, I may want to give that another try myself. Thanks

User avatar
Gary Puckett
Wizard Member
Posts: 1324
Joined: Mon, May 19 2008, 1:39PM
Company Name: The Woodworkery
Location: Saint Charles, Missouri
Contact:

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Gary Puckett » Tue, Apr 06 2010, 7:07AM

Terry,

Go to Cutlist Plus web site, click on support tab, then click on Cad importing tap, then click on eCabinets instructions. It takes a little bit getting use to but it is not all that bad. I tried to post the instructions for you but when I re sized it to the 800 X 500 pixel size it was to blurry to read.

Gary
HP Pavilion
Vista home Premium 64bit S. pack 2
AMD Phenom-X4
9850 Quad-Core Processor
6.0GB/Go Memory
1 TB/To Hard Drive
Nividia GeForce 9800 GT

User avatar
Kerry Fullington
Wizard Member
Posts: 4566
Joined: Mon, May 09 2005, 7:33PM
Company Name: ProSource of Amarillo
Country: UNITED STATES
Location: Amarillo, TX

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Kerry Fullington » Tue, Apr 06 2010, 7:12AM

Gary,

zip your screen shot of the instructions and attach it to a post then it can be opened full size.

Kerry

User avatar
Gary Puckett
Wizard Member
Posts: 1324
Joined: Mon, May 19 2008, 1:39PM
Company Name: The Woodworkery
Location: Saint Charles, Missouri
Contact:

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Gary Puckett » Tue, Apr 06 2010, 7:38AM

Thanks Kerry,

Here are the instructions These instructions are for the silver and gold editions, the platinum edition is different.
Attachments
Clipboard01.zip
(382.12 KiB) Downloaded 40 times
HP Pavilion
Vista home Premium 64bit S. pack 2
AMD Phenom-X4
9850 Quad-Core Processor
6.0GB/Go Memory
1 TB/To Hard Drive
Nividia GeForce 9800 GT

Terry Hall
Senior Member
Posts: 184
Joined: Thu, May 19 2005, 10:24AM

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Terry Hall » Tue, Apr 06 2010, 8:04AM

Thanks Gary, for some reason, unknown to me, I believe it's doing the same thing that it did to me before. When I import from excel it shuts down Cutlist Plus (gold edition). I'll have to play with it some more this evening. :wall: Thanks for your help.

User avatar
Gary Puckett
Wizard Member
Posts: 1324
Joined: Mon, May 19 2008, 1:39PM
Company Name: The Woodworkery
Location: Saint Charles, Missouri
Contact:

Re: Exporting labels Error. Not for cnc use

Postby Gary Puckett » Tue, Apr 06 2010, 8:08AM

Terry,

You have to close excell before you import to cutlist plus. It will not work if excell is open.

Gary
HP Pavilion
Vista home Premium 64bit S. pack 2
AMD Phenom-X4
9850 Quad-Core Processor
6.0GB/Go Memory
1 TB/To Hard Drive
Nividia GeForce 9800 GT


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests