drag lines

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Michael S Murray
eCabinets Beta Tester
Posts: 933
Joined: Tue, May 17 2005, 2:48PM
Location: Logansport, In
Contact:

drag lines

Postby Michael S Murray » Wed, Aug 03 2011, 6:55PM

Ladies and gentelman,
I had to break down and get a new computer.
E-cabs runs on it very well, much quicker, good render speed,no probems rotating, etc.
The only thing I am seeing is when I am dragging cabinets around in room layout, I am getting the trails/traces behind the cabinet, and it does make it hard to place a cabinet.
I seem to remember this happening to me or other people before, but I cant remember the remedy????
Any help?
Mike Murray
Versatile Cabinet & Solid Surface
mike@versatilecabinet.com
http://www.versatilecabinet.com

Gary Campbell
Guru Member
Posts: 256
Joined: Sat, Apr 04 2009, 6:27PM
Company Name: ShopBot Tools Inc
Country: UNITED STATES
Location: Durham NC

Re: drag lines

Postby Gary Campbell » Wed, Aug 03 2011, 7:13PM

Michael...
Update the video drivers and set to screens native resolution (or lower) and refresh rate.
Gary Campbell
ShopBot Tools Production Support

ShopBot (eCabinets) Link Training & Support

User avatar
Kerry Fullington
Wizard Member
Posts: 4566
Joined: Mon, May 09 2005, 7:33PM
Company Name: ProSource of Amarillo
Country: UNITED STATES
Location: Amarillo, TX

Re: drag lines

Postby Kerry Fullington » Wed, Aug 03 2011, 7:45PM

Michael,

Reduce your Hardware Acceleration.

Kerry

User avatar
DanEpps
Wizard Member
Posts: 5852
Joined: Thu, Jul 28 2005, 10:18AM
Company Name: Dan Epps
Country: UNITED STATES
Location: Rocky Face GA

Re: drag lines

Postby DanEpps » Wed, Aug 03 2011, 8:16PM

Those are good suggestions but, unfortunately, they are wrong! You gotta buy pizza for the programmers to get it fixed!!! :joker:

Michael S Murray
eCabinets Beta Tester
Posts: 933
Joined: Tue, May 17 2005, 2:48PM
Location: Logansport, In
Contact:

Re: drag lines

Postby Michael S Murray » Thu, Aug 04 2011, 6:21AM

Thanks Guys,
I will do it and see what happens......
Dan, good to hear from you..
Yes, we do need to wrangle some Pizza for the Guys, even the Romans occasionaly fed there En Slaved Laborers......
Mike Murray

Versatile Cabinet & Solid Surface

mike@versatilecabinet.com

http://www.versatilecabinet.com

Will Williamson
Guru Member
Posts: 397
Joined: Thu, Dec 08 2005, 6:10PM
Company Name: Williamson Finewoodwork
Country: UNITED STATES
Location: Capac MI
Contact:

Re: drag lines

Postby Will Williamson » Thu, Aug 04 2011, 9:43AM

Well show us the specifications of your new machine
Will

http://www.willmade.com

KEG/Intel Core i 7 CPU K875 @ 2.93 GHZ/12G Ram
Dual boot XP PRO/Windows 7 Nvidia Quatro 600 1Gig Ram

ray butterfield
New Member
Posts: 2
Joined: Sat, Mar 10 2007, 7:16PM

Re: drag lines

Postby ray butterfield » Fri, Aug 24 2012, 11:09PM

I just recently purchased a new Dell and i am getting drag lines in lay out but my invidia card control panel is very hard to understand to make adjustments any help would be appreciated.it has the 3d graphics pane

Rick Palechuk
Wizard Member
Posts: 1896
Joined: Wed, May 18 2005, 7:54PM
Company Name: Milltech Millworks Ltd.
Country: CANADA
Location: Edmonton, Alberta
Contact:

Re: drag lines

Postby Rick Palechuk » Sat, Aug 25 2012, 10:26AM

Hi Ray, post your computer spec.

ray butterfield
New Member
Posts: 2
Joined: Sat, Mar 10 2007, 7:16PM

Re: drag lines

Postby ray butterfield » Sat, Aug 25 2012, 12:24PM

Its a dell xps L521x. intel i7 3612QM. invidia GT 640M 2GB.also says in device manager there is a intel HD graphics 4000.

Karl Shikles
New Member
Posts: 22
Joined: Tue, Apr 06 2010, 1:12PM
Company Name: Karls Custom Cabinets

Re: drag lines

Postby Karl Shikles » Tue, Aug 06 2013, 11:05PM

I'm having this problem as well with Windows 8. It also doesn't want to allow me to drag a cabinet through a wall in the overhead view to place it up against that wall (i.e. you seem to need to place each cabinet freehand or type in the exact position and then manually associate it to the proper wall[s]). Has anyone figured out a universal fix for this issue or is it specific to each system/operating system?
Attachments
Drag Lines.jpg

Karl Shikles
New Member
Posts: 22
Joined: Tue, Apr 06 2010, 1:12PM
Company Name: Karls Custom Cabinets

Computer Specs

Postby Karl Shikles » Tue, Aug 06 2013, 11:07PM

Oh yeah...I guess that this might help. Thanks in advance!
Computer Specs.jpg

jason galbraith
Senior Member
Posts: 249
Joined: Wed, Dec 10 2008, 3:29PM
Company Name: Eastcoast Ultimate
Country: AUSTRALIA
Contact:

Re: drag lines

Postby jason galbraith » Wed, Aug 07 2013, 12:43AM

OK may not be the answer you are after, or even the right one for that matter, but running integrated graphics - your intel HD Graphics - is quite probably be the cause of your problem. Try:

- newest graphics drivers
- lowering screen resolution
- reduce hardware acceleration
- failing that get a computer with dedicated graphics.

Sorry I can't be of more help.
Core i7-2600 @ 3.70Ghz - 8 GB ram - Win 7 Ultimate 64bit - 2 x 24" ASUS monitors - Nvidia 600 Quadro 1GB graphics
www.eastcoastultimate.com.au


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests