drawer box front for pull-outs

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Chris B Campbell
Junior Member
Posts: 84
Joined: Fri, Jul 29 2005, 4:00PM
Location: Helendale, CA.

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Chris B Campbell » Mon, Jun 11 2012, 11:55AM

Done

Joe Harger
Thermwood Sales
Posts: 34
Joined: Thu, Aug 23 2007, 8:48AM
Location: Thermwood

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Joe Harger » Mon, Jun 11 2012, 12:11PM

Hello, I am going to ask you to send cab file to program@thermwood.com as well....Until I get that, can you change the diameter of that tool being used by just a little bit to see what happens..? Do you know the radius of the arc you made? What size diameter of bit? I have seen before where a certain diameter of bit has caused those circles to show up on screen and error out when running but changing the diameter of the bit by a fraction eliminates it..

Joe Harger
Software Support
Thermwood Corporation

Chris B Campbell
Junior Member
Posts: 84
Joined: Fri, Jul 29 2005, 4:00PM
Location: Helendale, CA.

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Chris B Campbell » Mon, Jun 11 2012, 1:37PM

Hi Joe,

I can try the bit dia. size soon, right now it is set at .235 with time left. as far as the arc dia. It's a 3 point arc. Radius of the arc... Well regrettably the line drawing editor doesn't recognize a drawer box to pull measurements off of.

Chris

Chris B Campbell
Junior Member
Posts: 84
Joined: Fri, Jul 29 2005, 4:00PM
Location: Helendale, CA.

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Chris B Campbell » Mon, Jun 11 2012, 2:30PM

Changed tool dia. to .25" Same problem.

Chris

Joe Harger
Thermwood Sales
Posts: 34
Joined: Thu, Aug 23 2007, 8:48AM
Location: Thermwood

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Joe Harger » Mon, Jun 11 2012, 2:45PM

Hello, it looks like in settings the run arcs tab is causing the situation...uncheck this tab and see if it just pockets that area instead of following the circle around the part. We are doing some further studying of your file to make sure it isnt the way part was created that is causing the problem. I did a quick test creating drawer box and seem to be finding the same thing....uncheck this for now and let me know if it fixed it....


runars.png



Joe Harger
Software Support
Thermwood Corporation

Rick Deskins
Thermwood Team
Posts: 828
Joined: Tue, May 17 2005, 12:47PM
Company Name: Thermwood
Country: UNITED STATES
Location: Thermwood

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Rick Deskins » Mon, Jun 11 2012, 3:00PM

This looks to be a eCabinets bug. The arc should be part of the outline, however when the cnc is being generated by ecabinets it is not being include in the outline and is made into a route. I will put this on the list to be fixed. In the mean time, hopefully Joe's suggestion will get you through until the bug is fixed.
Rick Deskins
eCabinet Systems Programmer
Dell Precision / Xeon E3-1240 / 8GB RAM/ AMD FirePro V4900

Chris B Campbell
Junior Member
Posts: 84
Joined: Fri, Jul 29 2005, 4:00PM
Location: Helendale, CA.

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Chris B Campbell » Mon, Jun 11 2012, 3:06PM

Seems to nest ok. I will run it later today. Don't understand why this changed? I am not sure if this was checked in the past??

Thanks,
Chris

Chris B Campbell
Junior Member
Posts: 84
Joined: Fri, Jul 29 2005, 4:00PM
Location: Helendale, CA.

Re: drawer box front for pull-outs

Postby Chris B Campbell » Mon, Jun 11 2012, 3:07PM

didn't see the last post.....
Thanks again,
Chris


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests