Problem Making Arched Rail in Part Editor

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Steven David
New Member
Posts: 7
Joined: Tue, Jan 20 2015, 12:07PM
Company Name: David Construction
Country: UNITED STATES

Problem Making Arched Rail in Part Editor

Postby Steven David » Wed, Dec 02 2015, 3:07PM

I'm trying to cut an arch in the part editor on the top rail of an arched cabinet. In the attached pic I have already used the closed contour feature to cut through the bottom of the rail. When I create another closed contour and select it to cut through I get the message that it can't do it because the part will be cut in two pieces. I'm don't understand how this is any different than the first cut through operation, and would like to figure out how to make the top rail an arch.

Any help is much appreciated.
Attachments
archedtoprail.jpg

Forrest Chapman
eCabinets Beta Tester
Posts: 1091
Joined: Mon, May 30 2005, 2:26PM
Location: Anderson SC.
Contact:

Re: Problem Making Arched Rail in Part Editor

Postby Forrest Chapman » Wed, Dec 02 2015, 3:32PM

Your creating 2 pockets and removing. Why not draw the shape and select "create part" as 1 operation?

Forrest

Steven David
New Member
Posts: 7
Joined: Tue, Jan 20 2015, 12:07PM
Company Name: David Construction
Country: UNITED STATES

Re: Problem Making Arched Rail in Part Editor

Postby Steven David » Wed, Dec 02 2015, 4:45PM

No reason other than I'm not advanced enough using the program to know any better :D

I did figure out how to create the part doing what I was doing by cutting away the top section first; for some reason I could do that and then cut away the inside of the arch without getting that message; though I wasted several hours of my time fooling with it :wall:

Forrest Chapman
eCabinets Beta Tester
Posts: 1091
Joined: Mon, May 30 2005, 2:26PM
Location: Anderson SC.
Contact:

Re: Problem Making Arched Rail in Part Editor

Postby Forrest Chapman » Thu, Dec 03 2015, 9:07AM

Did you try the "create part" method also?

Forrest


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], Yahoo [Bot] and 14 guests