Cabinets losing edgebanding

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

User avatar
Jeremy Schiffer
eCabinets Beta Tester
Posts: 943
Joined: Tue, May 10 2005, 9:36PM
Location: Carnesville, GA
Contact:

Cabinets losing edgebanding

Postby Jeremy Schiffer » Tue, Dec 13 2016, 11:28AM

We've been having this issue a lot lately, with cabinets not showing edgebanding on the labels at the machines. Load these cabinets into the cabinet editor, and apparently all is well. Write a TWD file from them, and the one I have named NO EB will not show edgebanding on the cabinet box parts. It does show it on the drawer fronts and drawer boxes.

Otherwise, these cabinets were created from the same seed cabinet, and are basically identical.

Could someone please take a look "under the hood" at these? Other than seeing that one works and one doesn't, there's not much more I can troubleshoot, since according to the Cabinet Editor, they are fine.

Thanks!
Attachments
NO EB.hsf
(1.82 MiB) Downloaded 28 times
HAS EB.hsf
(2.95 MiB) Downloaded 25 times
http://www.corlanecabinetry.com

Intel Core i7-5820 3.3GHz, 16GB RAM, NVidia Quadro K2200 4GB, Windows 8.1 Pro 64 bit

Jim Carter
Junior Member
Posts: 58
Joined: Mon, Nov 30 2009, 3:51PM
Company Name: Jim Carter Corp.

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Jim Carter » Tue, Dec 13 2016, 12:47PM

I came on the forum this morning to try to solve this very same problem.
I wonder if there is a connection with the cabinet body being lost when returning to batch file with "add no changes to batch".
I am using windows 7 and I see there is a patch. maybee this is will help .
jim@jimcartercorp.com
973-224-0221
Ringwood, New Jersey

User avatar
Jeremy Schiffer
eCabinets Beta Tester
Posts: 943
Joined: Tue, May 10 2005, 9:36PM
Location: Carnesville, GA
Contact:

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Jeremy Schiffer » Tue, Dec 13 2016, 2:33PM

We're using Win 8.1 on our design computers, and this problem is happening both in batch jobs and custom layout jobs. We've not been able to find a method to its madness yet...
http://www.corlanecabinetry.com

Intel Core i7-5820 3.3GHz, 16GB RAM, NVidia Quadro K2200 4GB, Windows 8.1 Pro 64 bit

Jim Carter
Junior Member
Posts: 58
Joined: Mon, Nov 30 2009, 3:51PM
Company Name: Jim Carter Corp.

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Jim Carter » Tue, Dec 13 2016, 2:52PM

version 6.1.3 made the problem worse.
error messages
there was an error recreating part
creat outling body failed
re... body type nknown for outline edbes
infalid body in generatecncoutline
loose part editor cuts .....
jim@jimcartercorp.com
973-224-0221
Ringwood, New Jersey

User avatar
Jeremy Schiffer
eCabinets Beta Tester
Posts: 943
Joined: Tue, May 10 2005, 9:36PM
Location: Carnesville, GA
Contact:

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Jeremy Schiffer » Wed, Dec 14 2016, 3:52PM

Okay, I have some more info. Take the cabinet "NO EB" to the cabinet editor, right click and select Edit Material A side. Click on any of the cabinet box parts, and they will NOT highlight as they are supposed to. (The drawer fronts will)

So the lack of edgebanding seems to be related to this material A side issue. Regenerating the cabinet fixes it. We have this happen in nearly every job lately, I'd love to get to the root of it.
http://www.corlanecabinetry.com

Intel Core i7-5820 3.3GHz, 16GB RAM, NVidia Quadro K2200 4GB, Windows 8.1 Pro 64 bit

Rick Deskins
Thermwood Team
Posts: 828
Joined: Tue, May 17 2005, 12:47PM
Company Name: Thermwood
Country: UNITED STATES
Location: Thermwood

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Rick Deskins » Thu, Dec 15 2016, 2:02PM

Jim Carter wrote:I came on the forum this morning to try to solve this very same problem.
I wonder if there is a connection with the cabinet body being lost when returning to batch file with "add no changes to batch".
I am using windows 7 and I see there is a patch. maybee this is will help .


This problem that was in 6.1.2, also affect the custom layouts as well.
Rick Deskins
eCabinet Systems Programmer
Dell Precision / Xeon E3-1240 / 8GB RAM/ AMD FirePro V4900

Rick Deskins
Thermwood Team
Posts: 828
Joined: Tue, May 17 2005, 12:47PM
Company Name: Thermwood
Country: UNITED STATES
Location: Thermwood

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Rick Deskins » Thu, Dec 15 2016, 2:19PM

Jeremy Schiffer wrote:Okay, I have some more info. Take the cabinet "NO EB" to the cabinet editor, right click and select Edit Material A side. Click on any of the cabinet box parts, and they will NOT highlight as they are supposed to. (The drawer fronts will)

So the lack of edgebanding seems to be related to this material A side issue. Regenerating the cabinet fixes it. We have this happen in nearly every job lately, I'd love to get to the root of it.



Yes, a regen will fix it. It has lost some of the part bodies, and regen restores them. If you have a batch or room that you want to force a regen of all the cabinets, you can select all cabinets, go to Adj Features->Global Item Modication. Check Always Regen and click ok.

Do you happen to know what changes you have make to the NO EB cabinet? I saw that I was saved in Beta2, RC1, and 6.1.3.
Rick Deskins
eCabinet Systems Programmer
Dell Precision / Xeon E3-1240 / 8GB RAM/ AMD FirePro V4900

User avatar
Jeremy Schiffer
eCabinets Beta Tester
Posts: 943
Joined: Tue, May 10 2005, 9:36PM
Location: Carnesville, GA
Contact:

Re: Cabinets losing edgebanding

Postby Jeremy Schiffer » Thu, Dec 15 2016, 4:01PM

Rick, I haven't yet figured out at what point it loses the information. I watch for it to happen, it doesn't, and as soon as I turn my back, another few cabinets show up with no EB. Perhaps regenerating our entire library and re-saving will help.

These two cabinets were from one of our cutting customers - but they are our library cabinets. So I can't say exactly what the difference between the two is. They appear identical except that one (the one that the EB shows up on) has a filler attached to the side of it.
http://www.corlanecabinetry.com

Intel Core i7-5820 3.3GHz, 16GB RAM, NVidia Quadro K2200 4GB, Windows 8.1 Pro 64 bit


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 14 guests