deleting top of cabinet removes doors?

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Thomas strembitsky
Senior Member
Posts: 151
Joined: Fri, Jul 27 2012, 12:30PM
Company Name: true form cabinets
Country: CANADA
Contact:

deleting top of cabinet removes doors?

Postby Thomas strembitsky » Wed, Jul 05 2017, 2:20PM

why does deleting top of cabinet removes doors?
Intel(R) Core(TM) i5-6400 @ 2.70GHz 8.00 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 950
Windows 10 Professional 64-bit
http://www.trueform.ca
CS43 cnc

Terry Hall
Senior Member
Posts: 184
Joined: Thu, May 19 2005, 10:24AM

Re: deleting top of cabinet removes doors?

Postby Terry Hall » Wed, Jul 05 2017, 2:26PM

Not sure why it's happening on your cabinet(s), but it doesn't happen on mine when I delete the top. You may want to post your cabinet.

Thomas strembitsky
Senior Member
Posts: 151
Joined: Fri, Jul 27 2012, 12:30PM
Company Name: true form cabinets
Country: CANADA
Contact:

Re: deleting top of cabinet removes doors?

Postby Thomas strembitsky » Wed, Jul 05 2017, 4:06PM

attached is a cabinet that does this behaviour
Attachments
top area goes blank.PNG
Fridge box 33 wide by 28 and 3 eights BOX 15 16 17.hsf
(1.03 MiB) Downloaded 12 times
Intel(R) Core(TM) i5-6400 @ 2.70GHz 8.00 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 950
Windows 10 Professional 64-bit
http://www.trueform.ca
CS43 cnc

Terry Hall
Senior Member
Posts: 184
Joined: Thu, May 19 2005, 10:24AM

Re: deleting top of cabinet removes doors?

Postby Terry Hall » Thu, Jul 06 2017, 8:40AM

Sorry Thomas, I should have clarified, my cabinets are frame rather than frameless like yours. I loaded a standard frameless cabinet and deleted the top, it reacts just like yours. It's a question Thermwood will have to answer for you.

Thomas strembitsky
Senior Member
Posts: 151
Joined: Fri, Jul 27 2012, 12:30PM
Company Name: true form cabinets
Country: CANADA
Contact:

Re: deleting top of cabinet removes doors?

Postby Thomas strembitsky » Thu, Jul 06 2017, 9:45AM

hopefully someone will look at this....
Intel(R) Core(TM) i5-6400 @ 2.70GHz 8.00 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 950
Windows 10 Professional 64-bit
http://www.trueform.ca
CS43 cnc

Ralph Balanik
Senior Member
Posts: 121
Joined: Fri, Jul 30 2010, 5:33PM
Company Name: Ralph Balanik
Country: CANADA

Re: deleting top of cabinet removes doors?

Postby Ralph Balanik » Thu, Jul 06 2017, 1:44PM

Thomas
I am guessing but here are my thoughts. If you have a top and deck on an upper cabinet and you wish to put doors on it you are asked to select an opening. When you select the opening it is highlighted as that area inside the top, deck, and the two sides. YOu then set your reveals and the program installs doors based on the opening size you selected and reveals you enter. When you remove the top the openng size changes so the original doors are removed because you have removed their reference which included the top. If you reselect the opening without the top then the opening size is greater by the thickness of the top. You then have to reinstall doors which are calculated based on the new opening height. I am probably wrong as I often am but sometimes a bad explanation is better than none. THe end result is that the cabinet doors are exactlythe same in either case but removing the top is a two step process. remove the top --- reinstall doors :?:

Scott Marshburn
Guru Member
Posts: 736
Joined: Sat, Mar 05 2011, 7:29AM
Company Name: Heritage WoodWorks
Country: UNITED STATES
Location: Jacksonville Nc
Contact:

Re: deleting top of cabinet removes doors?

Postby Scott Marshburn » Thu, Jul 06 2017, 1:53PM

Removing the top of these cabinets will remove the door. however you can put it back without a top. as Ralph explained. Or you could make the top a phantom part and adjust the reveals as needed.
Yes! Oh Yes! I Think We Are Going to make It!
https://www.youtube.com/user/ecabinetstips


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests