Drawer resize

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

JR Allen
Junior Member
Posts: 71
Joined: Sun, Mar 16 2014, 1:48PM
Company Name: JRs Woodworx
Country: UNITED STATES

Drawer resize

Postby JR Allen » Tue, Nov 24 2020, 6:35PM

I noticed after the new update, that my 4" pullout drawers behind doors won't resize to the Min Height increment setting of 4" defaults to 8", works on 6" drawer pullouts and changes fine. Any thoughts?
ecab drawer 1_LI.jpg



ecab drawer 2_LI.jpg

Mark McCallum
Guru Member
Posts: 370
Joined: Thu, Jun 16 2005, 7:53PM
Location: Sydney Aust

Re: Drawer resize

Postby Mark McCallum » Tue, Dec 01 2020, 1:32AM

Hi JR
I am having problems adding drawers behind doors, so not existing but still curious.
I don't use this area much so it could be just me and there seems to be quite a few things I am doing wrong.
I am using a partition, it also says it can't find the material. I have part editor cuts which it asks to remove, and placement seems a bit haphazard but that could be just me.
All key strokes and error messages in the attached clips.

Please see attached videos.
https://vimeo.com/user40845522/review/485815456/cd67e30af8 about 6 minutes

https://vimeo.com/485822177 about 90 seconds

If anyone has any learnings to pass on it would be appreciated.
Thanking you
Mark
a Shoe end funny drawer.hsf
(2.45 MiB) Downloaded 79 times
a Shoe end funny drawer.jpg
a Shoe end funny drawer.jpg (6.34 KiB) Viewed 2006 times

Clint Buechlein
Thermwood Team
Posts: 510
Joined: Fri, May 15 2015, 1:21PM
Company Name: Thermwood Corp
Country: UNITED STATES

Re: Drawer resize

Postby Clint Buechlein » Mon, Dec 07 2020, 11:51AM

JR Allen wrote:I noticed after the new update, that my 4" pullout drawers behind doors won't resize to the Min Height increment setting of 4" defaults to 8", works on 6" drawer pullouts and changes fine. Any thoughts?
ecab drawer 1_LI.jpg


ecab drawer 2_LI.jpg


Can you post the cabinet with the 4" boxes that you are having issues with?

-Clint-

JR Allen
Junior Member
Posts: 71
Joined: Sun, Mar 16 2014, 1:48PM
Company Name: JRs Woodworx
Country: UNITED STATES

Re: Drawer resize

Postby JR Allen » Mon, Dec 07 2020, 12:23PM

Hi Clint, Thanks for the response. hopefully I posted this correctly. Could not do the 4" drawers because it it wouldn't change to 4" and only does 8"
Matt box.jpg
Matt box.jpg (21.13 KiB) Viewed 1928 times

Matt.hsf
(886.02 KiB) Downloaded 103 times

JR Allen
Junior Member
Posts: 71
Joined: Sun, Mar 16 2014, 1:48PM
Company Name: JRs Woodworx
Country: UNITED STATES

Re: Drawer resize

Postby JR Allen » Mon, Dec 07 2020, 12:27PM

Additional info: if I select for 3 drawers it will do 4" but not if I select for 2 drawers.

Clint Buechlein
Thermwood Team
Posts: 510
Joined: Fri, May 15 2015, 1:21PM
Company Name: Thermwood Corp
Country: UNITED STATES

Re: Drawer resize

Postby Clint Buechlein » Tue, Dec 08 2020, 3:24PM

JR,

Far as I can tell it is working as expected.

In the case of 6" Min Height Increment, that tells eCabinets the drawer boxes can be 6", 12", 18", etc depending on the opening size. With a drawer box gap of 4", it cannot be 12" boxes as the opening is only 26.25" (12"+12"+4"+Bottom insets is more than 26.25"). That makes it so the boxes can only be 6"

In the case of 4" Min Height Increment, the boxes can be 4", 8", 12", etc depending on the opening size. So boxes of 8" can fit (8"+8"+4"+Bottom Insets is less than 26.25"). The next size of up 12" boxes won't fit so they are 8".

Do you have a cabinet saved with 4" boxes and an opening this large I can take a look at?

-Clint-

JR Allen
Junior Member
Posts: 71
Joined: Sun, Mar 16 2014, 1:48PM
Company Name: JRs Woodworx
Country: UNITED STATES

Re: Drawer resize

Postby JR Allen » Tue, Dec 08 2020, 3:54PM

I tried again and no luck on my end, the only way I can add 2 - 4" drawers is to select for 3 drawer box quantity and deleting 1 drawer. The cabinet I posted is the one I have saved. Not sure why it works for you, there certainly is enough room for 2- 4" boxes but it will show 8" when I do 2 boxes when I have a 4" increment.

Clint Buechlein
Thermwood Team
Posts: 510
Joined: Fri, May 15 2015, 1:21PM
Company Name: Thermwood Corp
Country: UNITED STATES

Re: Drawer resize

Postby Clint Buechlein » Tue, Dec 08 2020, 4:29PM

JR,

As far as I can tell it shouldn't be adding in two 4" boxes with your settings. There is room for two 8" boxes in that opening so it will make the boxes at 8". The only way to get only two boxes in at 4" is to do your method of adding three and deleting one, or change your drawer box to drawer box gap to something larger than 9.75".

-Clint-


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: Brad McIntosh, Jeremy Schiffer and 50 guests