In custom layout , zoom , angle etc. doesn't work.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Theodore R Fountain
New Member
Posts: 21
Joined: Wed, Jul 05 2006, 12:00PM
Location: New Hampshire
Contact:

In custom layout , zoom , angle etc. doesn't work.

Postby Theodore R Fountain » Wed, Jan 10 2007, 8:18AM

In custom layout i can't get the angle or rotate etc.. to work. If i hit the presention key it will work but very choppy. Then i go back into custom layout and it might work or not. very strange. Its worked in the past.

Some facts.
- 6 Month old Dell inspiron 9400, 1gig ram, with dual core and 256meg ATI, 60 gig HD with 8 gig free space.
- i've taken traing course
- this file was drawn 2 months ago
- ecab is updated
- in cab editor, the angle , zoom, etc seems to work but still choppy.
- Background running programs all off.

Sould i uninstall program and reinstall?

I'am at a loss please help.

Oh and thank you very much for any help. Ted.

User avatar
DanEpps
Wizard Member
Posts: 5852
Joined: Thu, Jul 28 2005, 10:18AM
Company Name: Dan Epps
Country: UNITED STATES
Location: Rocky Face GA

Postby DanEpps » Wed, Jan 10 2007, 8:47AM

Ted

When you say \"choppy\" what do you mean?

How big is the job?

Do other jobs or cabinets produce the same result?

Do you have other programs running at the same time?

What is your virtual memory set at?

User avatar
Kerry Fullington
Wizard Member
Posts: 4566
Joined: Mon, May 09 2005, 7:33PM
Company Name: ProSource of Amarillo
Country: UNITED STATES
Location: Amarillo, TX

Postby Kerry Fullington » Wed, Jan 10 2007, 8:56AM

Ted,
I think I would try slowing the hardware acceleration and see if that helps the problem.
Kerry

Theodore R Fountain
New Member
Posts: 21
Joined: Wed, Jul 05 2006, 12:00PM
Location: New Hampshire
Contact:

Postby Theodore R Fountain » Wed, Jan 10 2007, 11:38AM

1- Choppy means, that \"if\" the program responds to the mouses comands it does so inrelieably and incompletly. it does not respond to the mouse or the keyboard or if i move the silder bars.

2- the job only walls right now. so its 14kb not big.

3- not really in the cabinet designer the angle / rotate feature works. but with some \"unresponsiveness\"

4-i did close down all other prgrams but it had no effect.

5- I am unaware of what \"virtual memory\" is and how to change the settings. I do have a dedicted 256meg graphics card. I also serached it but could not get the video on ecabworld to load or play.

6- I also don't know how to slow down the hardware acceleration. If you could clarify that, that would be great.

Thanks again for you time and answers. ted

User avatar
DanEpps
Wizard Member
Posts: 5852
Joined: Thu, Jul 28 2005, 10:18AM
Company Name: Dan Epps
Country: UNITED STATES
Location: Rocky Face GA

Postby DanEpps » Wed, Jan 10 2007, 12:18PM

This sounds like a virtual memory issue to me. I have an article on eCabWorld describing how to setup virtual memory for best performance. You can find it in the \"Tips and Tricks\" section of the \"Member's Lounge.\"

To change your hardware acceleration level right-click on an open area of the desktop and choose \"Properties.\"

Then select the \"Settings\" tab and click the \"Advanced\" button. Now click the \"Troubleshoot\" tab and you will see a slider for Hardware Acceleration.

Move the slide to \"None\" and see if that helps. If it does, experiment with moving it gradually toward \"Full\" and testing after each move. Once you get to a point where the render is bad again, back down one notch.

Theodore R Fountain
New Member
Posts: 21
Joined: Wed, Jul 05 2006, 12:00PM
Location: New Hampshire
Contact:

Postby Theodore R Fountain » Wed, Jan 10 2007, 12:30PM

First of , thank you , you guys are great.

I made all of the changes you said but the problem still exists. BUT i found , by chance , if i \"save\" the file it seems to restore the function of angle/rotate feature. I don't understand why but it works. really thanks again for the assitance. if the problem becomes consist and the fix is saveing it. i will post again. thanks ted

Theodore R Fountain
New Member
Posts: 21
Joined: Wed, Jul 05 2006, 12:00PM
Location: New Hampshire
Contact:

Postby Theodore R Fountain » Wed, Jan 10 2007, 12:51PM

every time i open this job the angle/rotate/zoom feature does not work.

After i save the file it consistenly restores that function.

maybe a glich somewhere. ted.


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests