Drawer box sizes

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Jonathan Lester
Senior Member
Posts: 133
Joined: Thu, May 25 2006, 9:29AM
Location: Carleton Place, Ontario
Contact:

Drawer box sizes

Postby Jonathan Lester » Thu, Jan 25 2007, 10:11AM

Hello all
I just got back to the office after taking a 2 day ecab training course in Toronto. It was very good. I sat down to start building my seed cabinet and i stumbled along an issue. When I make a drawer box cabinet and apply drawers the program resizes how deep the drawer goes into the cabinet. I was wondering we order our drawer hardware at a set size wich I assume is standar for everyone, therefore we makee our drawers the recomended size for each size glide. Is there a way to make a drawer box and save it at a standard depth so that it doesnt resize as the cabinet gets deeper? ie. 23 1/2\" cabinet we use a 21 3/8\" deep drawer box. Can I make standard drawer box depths and still resize height and width? thanks in advance

Forrest Chapman
eCabinets Beta Tester
Posts: 1078
Joined: Mon, May 30 2005, 2:26PM
Location: Anderson SC.
Contact:

Postby Forrest Chapman » Thu, Jan 25 2007, 10:24AM

Jonathan,

In door/drawer editor when adding the construction parameters for everything after checking add drawer box enter the min. dimensions for height and depth but use the side reveal box to accomodate for your hardware this way the box will resize with the cab.

Forrest

Jonathan Lester
Senior Member
Posts: 133
Joined: Thu, May 25 2006, 9:29AM
Location: Carleton Place, Ontario
Contact:

Postby Jonathan Lester » Thu, Jan 25 2007, 10:35AM

I think I poorly explained my issue. What I am tryin to acheive is making is so that my drawer boxes are added to cabinets in a stardard depth front to back. If I use a 23 1/2\" cabinet the software knows to use a 21 3/8\" drawer but if i go down to a 20\" cabinet I need the software to kno to use a 17 3/8\" drawer. I would need to set up approximatly 10 drawer depths.

Rick Palechuk
Wizard Member
Posts: 1896
Joined: Wed, May 18 2005, 7:54PM
Company Name: Milltech Millworks Ltd.
Country: CANADA
Location: Edmonton, Alberta
Contact:

Postby Rick Palechuk » Thu, Jan 25 2007, 3:34PM

Hey Jonathan, you can set the distance from the back of the drawer to the back of the cabinet but I find that to be a bit of a pain because we do allot of custom depths, so then we would end up with a gazillion different sizes. What I do now is set a few depths as standard and then enter that into the min. depth input field. For instance, our standard drawer is 22\" even thou the cab may vary in depth. For vanities we use a 20\" and so on. Less confusing for the guys on the floor too.

Michael S Murray
eCabinets Beta Tester
Posts: 933
Joined: Tue, May 17 2005, 2:48PM
Location: Logansport, In
Contact:

Postby Michael S Murray » Thu, Jan 25 2007, 5:14PM

Jonathan, doesnt your drawer side need to be in relation to your slide ?Your drawer depth will be related to the max slide you can get in any given cabinet depth.
Mike Murray
Versatile Cabinet & Solid Surface
mike@versatilecabinet.com
http://www.versatilecabinet.com

Jonathan Lester
Senior Member
Posts: 133
Joined: Thu, May 25 2006, 9:29AM
Location: Carleton Place, Ontario
Contact:

Postby Jonathan Lester » Mon, Jan 29 2007, 7:45AM

hey guys
I played with ecabover the weekend and managed to get what I wanted. All I had to do was set my drawer settings to change by the increments my drawer slides change by. Thans for the help all.


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests