Edgebanding disappears

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

User avatar
Paul Ford
eCabinets Beta Tester
Posts: 632
Joined: Wed, May 18 2005, 1:18AM
Location: Rotorua - NewZealand
Contact:

Edgebanding disappears

Postby Paul Ford » Tue, Jan 30 2007, 1:58PM

Hi all,
I have found a small issue with batch cabinets which has turned into a rather large issue.
I put all of my viewed end panels in batch cabinets which are basically just the left end of a base frameless cabinet. I have set edgebanding up on all of these parts so it shows on the labels at the router but I have found that after putting all of these parts in batch cabinets, if I change the sheet stock the edgebanding disappears.....
We cut about 5 jobs out in one day and everything ended up getting cut oversize.
If you take the attached panel into batch cabinets then change the material you should see what i mean.
Thanks for any help or fixes on this.
Paul.
Attachments
Clash 4 Edges.hsf
(103.96 KiB) Downloaded 74 times
Clash 4 Edges.jpg
Clash 4 Edges.jpg (4.76 KiB) Viewed 1215 times

Todd Miller

Postby Todd Miller » Tue, Jan 30 2007, 2:50PM

Paul,
If you don't change the material thickness, you should be OK. This has been reported. We are looking into it.

User avatar
Paul Ford
eCabinets Beta Tester
Posts: 632
Joined: Wed, May 18 2005, 1:18AM
Location: Rotorua - NewZealand
Contact:

Postby Paul Ford » Tue, Jan 30 2007, 2:52PM

Hi Todd,
Thanks very much for that... I never change the board thickness but I do still get the problem. Seems strange.

Todd Miller

Postby Todd Miller » Tue, Jan 30 2007, 3:01PM

Paul,
So you get this when you change the sheet stock. Does the thickness differ from the Sheet stock you had originally associated, to the new one you changed it to?

Does that make sense?

User avatar
Paul Ford
eCabinets Beta Tester
Posts: 632
Joined: Wed, May 18 2005, 1:18AM
Location: Rotorua - NewZealand
Contact:

Postby Paul Ford » Tue, Jan 30 2007, 3:03PM

Hi Todd,
Both sheet stocks are exactly the same thickness if thats what you mean??

Todd Miller

Postby Todd Miller » Tue, Jan 30 2007, 3:25PM

OK.... So your getting this when the just name is changed.

User avatar
Paul Ford
eCabinets Beta Tester
Posts: 632
Joined: Wed, May 18 2005, 1:18AM
Location: Rotorua - NewZealand
Contact:

Postby Paul Ford » Tue, Jan 30 2007, 3:28PM

Correct.... Well the name and the colour....
There is one thing that I just thought of. I think every time I have done it, the material I am changing \"From\" is grained and the material I am changing \"To\" is not grained.....

Todd Miller

Postby Todd Miller » Tue, Jan 30 2007, 3:30PM

Thanks! This helps out a lot!


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests