Base Cabinet Places off of Floor

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

Nat Wheatley
eCabinets Beta Tester
Posts: 443
Joined: Wed, Apr 15 2009, 8:22PM
Company Name: Plymouth Custom Closets
Country: UNITED STATES
Location: Plympton, MA

Base Cabinet Places off of Floor

Postby Nat Wheatley » Sun, Jun 21 2009, 12:42PM

When I place this cabinet, it's ending up too far off of the floor. It will have leg levelers, so it should be 110mm of the floor, but it's ending up higher than that when placed. Anyone know what I'm doing wrong? Thanks.

2 Drawer File Cab - 608mm Deep - B.hsf
(812.02 KiB) Downloaded 55 times
http://www.plymouthcustomclosets.com

Dell Precision 490/ Intel Xeon 3.20 Ghz/3 GB RAM/ Nvidia Quadro FX 3450/ Windows XP, sp 3

User avatar
Gary Puckett
Wizard Member
Posts: 1324
Joined: Mon, May 19 2008, 1:39PM
Company Name: The Woodworkery
Location: Saint Charles, Missouri
Contact:

Re: Base Cabinet Places off of Floor

Postby Gary Puckett » Sun, Jun 21 2009, 12:47PM

Did you check the settings /preference tab. Then click Define Standard Dim. Check to see where your base cabinets are set at

Gary
HP Pavilion
Vista home Premium 64bit S. pack 2
AMD Phenom-X4
9850 Quad-Core Processor
6.0GB/Go Memory
1 TB/To Hard Drive
Nividia GeForce 9800 GT

Nat Wheatley
eCabinets Beta Tester
Posts: 443
Joined: Wed, Apr 15 2009, 8:22PM
Company Name: Plymouth Custom Closets
Country: UNITED STATES
Location: Plympton, MA

Re: Base Cabinet Places off of Floor

Postby Nat Wheatley » Sun, Jun 21 2009, 12:53PM

Just checked that, and I do have the setting for base cabinets at 0" off of floor. My other cabinets are placing ok, not sure what's going on with this one.
http://www.plymouthcustomclosets.com

Dell Precision 490/ Intel Xeon 3.20 Ghz/3 GB RAM/ Nvidia Quadro FX 3450/ Windows XP, sp 3

User avatar
Paul Ellis
Senior Member
Posts: 193
Joined: Tue, Jan 17 2006, 1:27AM
Location: Pretoria, South Africa

Re: Base Cabinet Places off of Floor

Postby Paul Ellis » Sun, Jun 21 2009, 2:38PM

Nat,

I think your levellers are screwed out too far! :joker:

No, seriously, I took your cabinet and changed the toe height to 0, saved the cabinet and opened it again, then changed
the height back to 110mm. It then placed at the correct height. (It originally installed at 220mm)

Hope this helps
Paul Ellis

"If it works, don't fix it"

Nat Wheatley
eCabinets Beta Tester
Posts: 443
Joined: Wed, Apr 15 2009, 8:22PM
Company Name: Plymouth Custom Closets
Country: UNITED STATES
Location: Plympton, MA

Re: Base Cabinet Places off of Floor

Postby Nat Wheatley » Sun, Jun 21 2009, 3:29PM

Thanks Paul,that did clear it up.

Nat
http://www.plymouthcustomclosets.com

Dell Precision 490/ Intel Xeon 3.20 Ghz/3 GB RAM/ Nvidia Quadro FX 3450/ Windows XP, sp 3

Jason Gooch
Guru Member
Posts: 532
Joined: Thu, Jun 23 2005, 12:26AM
Location: San Francisco

Re: Base Cabinet Places off of Floor

Postby Jason Gooch » Thu, Jun 25 2009, 12:03PM

I have experienced a similar problem. When I place cabinets in plan view they will end up the proper height from the floor. However in wall view, they'll be too high. Since I usually place things in wall view, I had to change my dimension to -100mm, so it would end up in the right place. Seems to be consistent, so I threw my hands up and kept moving.
Applebox Cabinetry and Furniture
www.appleboxwood.com


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests