Nesting issue

Discuss Thermwood 3-axis Machinery, Controller, and Software.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Rich Kasten

User avatar
Dale Wills
Senior Member
Posts: 190
Joined: Mon, Oct 10 2005, 11:09PM
Company Name: none
Country: AUSTRALIA
Location: Camperdown, Victoria, Australia

Nesting issue

Postby Dale Wills » Tue, Nov 22 2005, 6:48PM

I have just nested a job on the thermwood and was prompted with a message saying \"Diameter of tool didn't work for a rout operation. The diameter tried was 12.6mm\". Now looking at the nested job I notice that some on my blind dados look fine and then some look different (like a thick red line not as wide as the actual rout.) May this have something to do with the message? And also I have red line running right across the screen in no particular position. Any ideas?

Dale

Jeff Norris
Guru Member
Posts: 321
Joined: Fri, May 20 2005, 1:44AM

Postby Jeff Norris » Tue, Nov 22 2005, 7:28PM

if you see anything like this that does not look correct do not run the job you will probibly end up with bad parts, i would contact thermwood and find out if the problem is ecabinets or rolling nest, save your material.

User avatar
Thom Davies
Guru Member
Posts: 530
Joined: Tue, May 17 2005, 6:44PM
Company Name: Dawn Group
Country: NEW ZEALAND
Location: Christchurch New Zealand
Contact:

Postby Thom Davies » Tue, Nov 22 2005, 10:13PM

Hey dale how's it going?

What you can do is write the cnc code and scroll down the lines of code and if you see an error line come up it will tell you what problem it is having and some times that error in nesting doesn't cause a problem it could be a bug, as i have had that message come up when nesting and then wrote the cnc code and couldn't find a error code in the lines and ran the job and had no problems with dado's.

Thanks

Thom Davies
[url=http://www.colinmcraesport.com]
Image
[/url]

User avatar
Jason Susnjara
Thermwood Team
Posts: 1722
Joined: Tue, May 10 2005, 1:26PM
Location: Thermwood
Contact:

Postby Jason Susnjara » Tue, Nov 29 2005, 3:19PM

Hi Dale,

Because you have part editor mod on one or more parts along with dados. What is your pocket tool diameter set to in the settings area of RN?

thanks,


Return to “Thermwood 3-Axis Machinery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests