Hole Patterns not deep enough when changing material thickne

Discuss Thermwood 3-axis Machinery, Controller, and Software.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Rich Kasten

Scott Marshburn
Guru Member
Posts: 736
Joined: Sat, Mar 05 2011, 7:29AM
Company Name: Heritage WoodWorks
Country: UNITED STATES
Location: Jacksonville Nc
Contact:

Hole Patterns not deep enough when changing material thickne

Postby Scott Marshburn » Wed, Feb 06 2013, 6:43AM

Yesterday we were doing a test for some hardware hole patterns that we needed. The cabinet was created with 3/4 in. material the material was actually 23/32 thick. So when asked if I wanted to change material thickness I clicked yes and changed it from 3/4 to 23/32.The holes were set to 1/32 deep (just for testing).When it drilled the holes it did not touch the material. I went back into eCabinets and edited the same material and changed it to 3/4 thick. This time it went the proper depth into the material. Don't know if this is a Thm control thing or a eCabinets?
Yes! Oh Yes! I Think We Are Going to make It!
https://www.youtube.com/user/ecabinetstips

User avatar
Josh Rayburn
eCabinets Beta Tester
Posts: 1260
Joined: Wed, Jul 01 2009, 2:19PM
Company Name: Halls Edge Inc
Country: UNITED STATES
Location: Stamford, CT USA
Contact:

Re: Hole Patterns not deep enough when changing material thi

Postby Josh Rayburn » Wed, Feb 06 2013, 7:58AM

Hi Scott, can you post a job with this problem?
Josh Rayburn
Hall's Edge, Inc.
CNC Machining Service


Dell Precision T3400
Win7 Professional 64 Bit/Core2Duo E8400 3ghz/4 GB Ram/NVIDIA Quadro FX570

Scott Marshburn
Guru Member
Posts: 736
Joined: Sat, Mar 05 2011, 7:29AM
Company Name: Heritage WoodWorks
Country: UNITED STATES
Location: Jacksonville Nc
Contact:

Re: Hole Patterns not deep enough when changing material thi

Postby Scott Marshburn » Wed, Feb 06 2013, 6:07PM

Josh I will be try to re produce the scenario that I posted but it will be tomorrow evening as I said I changed the actual material in ecabinets from 3/4 to 23/32 I will have to recreate the same sercumstanceses.Do you need the export from the Cnc? Thanks for your help
Yes! Oh Yes! I Think We Are Going to make It!
https://www.youtube.com/user/ecabinetstips

Scott Marshburn
Guru Member
Posts: 736
Joined: Sat, Mar 05 2011, 7:29AM
Company Name: Heritage WoodWorks
Country: UNITED STATES
Location: Jacksonville Nc
Contact:

Re: Hole Patterns not deep enough when changing material thi

Postby Scott Marshburn » Wed, Feb 06 2013, 7:19PM

Josh Here Is the Cabinet that I ran Although the material at it's Currents State is eCabinets Generic Material If you change the thickness of the 3/4 thick material to 23/32 when asked if you would would like to change the material thickness then maybe you will get the same results as we did. One note I ran this test from the cabinet editor directly by selecting Cnc from the bottom of the cabinet editor screen Just beside the screen shade slide bare. "Just back tracing my steps."
Attachments
JoshTest.hsf
(436.02 KiB) Downloaded 88 times
Yes! Oh Yes! I Think We Are Going to make It!
https://www.youtube.com/user/ecabinetstips


Return to “Thermwood 3-Axis Machinery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests