cnc in e-stop

Discuss Thermwood 3-axis Machinery, Controller, and Software.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Rich Kasten

Nemanja Vujkovic
Senior Member
Posts: 222
Joined: Wed, Feb 21 2007, 1:29PM
Location: STL, MO

cnc in e-stop

Postby Nemanja Vujkovic » Mon, Jun 04 2007, 9:02AM

I can not take cnc out of e-stop, and i have tried everything i coul think of, i checked air pressure, tool lock out switch, ir module, restarting the computer, but nothing works :( , so i was hoping someone could help me.

thank you

Mark Hesketh
Guru Member
Posts: 363
Joined: Fri, Aug 25 2006, 9:12AM
Company Name: Paris Kitchens
Country: CANADA
Location: Paris, ontario

Postby Mark Hesketh » Mon, Jun 04 2007, 1:06PM

check your pop-ups, make sure there is nothing blocking them from going all the way down. Other thasn that, try turning the machine completely off for a minute or two and then restart. those are the 2 most popular fixes for me.

Nemanja Vujkovic
Senior Member
Posts: 222
Joined: Wed, Feb 21 2007, 1:29PM
Location: STL, MO

Postby Nemanja Vujkovic » Mon, Jun 04 2007, 1:21PM

Thanks, but it looks like it got fixed by itself and i still don't know what was wrong!

Forrest Chapman
eCabinets Beta Tester
Posts: 1078
Joined: Mon, May 30 2005, 2:26PM
Location: Anderson SC.
Contact:

Postby Forrest Chapman » Mon, Jun 04 2007, 2:03PM

I don't know for sure but it seems like time cures this. I've had this happen before and just waited a few minutes.

Forrest

SachinGote
New Member
Posts: 6
Joined: Tue, Sep 25 2007, 11:09PM
Location: INDIA
Contact:

Solutions: E-Stop Mode

Postby SachinGote » Mon, Nov 26 2007, 4:40AM

To,
Dear Mr. Nemanja Vujkovic,

If machine showing following errors : Air pressure low, axis 4/5 overlimit, Simence IR module in estop made. (These are the promlems probably may be cause)

As per my experience, definetly axis 4 or 5 is overlimit its permisible limit.

In machine OFF mode, you need to just rotate the axis 4 or 5 (which is overlimit or if not sure then just rotate both axis about 20-30 degree only) by hand to moving axis 4 or axis 5's Belt and just check the axis 4 and 5 should be out of switch button (Release from overlimit swich button)

Then remove the machine from estop mode. Definetly this will help you to solve your prob.

If still machine is in estop mode, then just mail your error message in estop mode then i like to suggest you more.

Regards

Sachin Gote
Email: sachin@wonderpackindustries.com
(Thermwood Sales & Service Engineer)
Wonderpack Industries P. Ltd.
India
Sachin Gote
Wonderpack Industires Pvt. Ltd
Nasik, India.

SachinGote
New Member
Posts: 6
Joined: Tue, Sep 25 2007, 11:09PM
Location: INDIA
Contact:

Solutions: E-Stop Mode

Postby SachinGote » Mon, Nov 26 2007, 4:53AM

To,
Dear Mr. Nemanja Vujkovic,

If machine showing following errors : Air pressure low, axis 4/5 overlimit, Simence IR module in estop made. (These are the promlems probably may be cause)

As per my experience, definetly axis 4 or 5 is overlimit its permisible limit.

In machine OFF mode, you need to just rotate the axis 4 or 5 (which is overlimit or if not sure then just rotate both axis about 20-30 degree only) by hand to moving axis 4 or axis 5's Belt and just check the axis 4 and 5 should be out of switch button (Release from overlimit swich button)

Then remove the machine from estop mode. Definetly this will help you to solve your prob.

If still machine is in estop mode, then just mail your error message in estop mode then i like to suggest you more.

Regards

Sachin Gote
Email: sachin@wonderpackindustries.com
(Thermwood Sales & Service Engineer)
Wonderpack Industries P. Ltd.
India
Sachin Gote

Wonderpack Industires Pvt. Ltd

Nasik, India.


Return to “Thermwood 3-Axis Machinery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests