Quantities in CN Changing to 1

Discuss Thermwood 3-axis Machinery, Controller, and Software.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Rich Kasten

JohnLashuay
Guru Member
Posts: 645
Joined: Mon, Nov 20 2006, 3:39PM
Company Name: Rylex Custom Cabinetry-Close
Country: UNITED STATES
Location: Pine Island, New York
Contact:

Quantities in CN Changing to 1

Postby JohnLashuay » Thu, Sep 02 2010, 1:01PM

Can someone take a look at this and let me know if it happens to you?

1. Load twd (notice that all the quantities on the second line have been changed to 1)

Does anyone have any idea?
-John
Attachments
ControlNest5-59.zip
(183.46 KiB) Downloaded 77 times
Varughese_nightfall.zip
(232.21 KiB) Downloaded 81 times
Quantity Error.JPG
Quantity Error.JPG (117.17 KiB) Viewed 1977 times
Rylex Custom Cabinetry & Closets
http://www.rylexonline.com
Thermwood CS 43

User avatar
Larry Epplin
Thermwood Team
Posts: 644
Joined: Tue, May 17 2005, 12:44PM
Location: Thermwood

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Larry Epplin » Thu, Sep 02 2010, 1:38PM

This is by design to clarify quantities. It was mentioned in the items for this release.

Cabinet quantity acts as parent over part quantity in Load screen. (ALTERED)

The cabinet quantity takes precedence over part quantity. For example, referring to the image you posted, if you change the Deck part quantity to 3 for the cabinet SA_12.36-MOD4 you would end up with 9 Decks in the nest.

Have you checked the results after nesting? Are you getting the correct quantities in the nest?

User avatar
Josh Rayburn
eCabinets Beta Tester
Posts: 1260
Joined: Wed, Jul 01 2009, 2:19PM
Company Name: Halls Edge Inc
Country: UNITED STATES
Location: Stamford, CT USA
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Josh Rayburn » Thu, Sep 02 2010, 2:27PM

Did someone request this change? This is extremely confusing to me, however if it has some benefit that I haven't thought of yet, I would welcome it with open arms!
:D
jnr
Josh Rayburn
Hall's Edge, Inc.
CNC Machining Service


Dell Precision T3400
Win7 Professional 64 Bit/Core2Duo E8400 3ghz/4 GB Ram/NVIDIA Quadro FX570

User avatar
Larry Epplin
Thermwood Team
Posts: 644
Joined: Tue, May 17 2005, 12:44PM
Location: Thermwood

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Larry Epplin » Thu, Sep 02 2010, 2:39PM

Here is a post about this...

viewtopic.php?f=7&t=11162&p=60158#p60158

JohnLashuay
Guru Member
Posts: 645
Joined: Mon, Nov 20 2006, 3:39PM
Company Name: Rylex Custom Cabinetry-Close
Country: UNITED STATES
Location: Pine Island, New York
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby JohnLashuay » Thu, Sep 02 2010, 2:43PM

Thanks Larry for the clarification. It looked odd to me, but now it makes sense.

I have checked the quantities on cut jobs and it does come out right.

-John
Rylex Custom Cabinetry & Closets
http://www.rylexonline.com
Thermwood CS 43

User avatar
Georgi Baltov
Guru Member
Posts: 341
Joined: Sat, Mar 10 2007, 7:31PM
Company Name: Top Notch Cabinets
Country: CANADA
Location: Oakville, Ontario
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Georgi Baltov » Fri, Sep 03 2010, 12:41PM

Me and my big mouth. I just installed it and checked if the quantity issue has been fixed. At first it seemed no but then I read this one and I found that everything was correct.

I do find it confusing that the part quantity is set to one although you are cutting 4 cabinets (for example). When I posted my original finding I was confused that you can get negative value for a part quantity. So that's why I suggested that the cabinet quantity should always overwrite part quantity. In CN 5.58 it seemed that cabinet quantity was subtracting from part quantity to get the right amount and that's why you could get negative value.

CN 5.59 seems to be working right though. So I will shut up and you guys decide what is confusing and what not.

Cheers

User avatar
Josh Rayburn
eCabinets Beta Tester
Posts: 1260
Joined: Wed, Jul 01 2009, 2:19PM
Company Name: Halls Edge Inc
Country: UNITED STATES
Location: Stamford, CT USA
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Josh Rayburn » Tue, Sep 07 2010, 7:20AM

I didn't mean to offend anyone Georgi, I apologize - I just didn't realize the reason for the change. Perhaps this will prove to work out better though I do find it confusing at the start. But, not I know what to look out for so we'll see how things go!
All the best,
jnr :beer: :beer:
Josh Rayburn
Hall's Edge, Inc.
CNC Machining Service


Dell Precision T3400
Win7 Professional 64 Bit/Core2Duo E8400 3ghz/4 GB Ram/NVIDIA Quadro FX570

Ryan J Vanderkooy
New Member
Posts: 1
Joined: Wed, Sep 22 2010, 7:13AM
Company Name: Talbot Wood Products
Location: Ontario
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Ryan J Vanderkooy » Wed, Sep 22 2010, 7:56AM

I understand how this helps with the twd files, they are cabinet based. It also happens when loading an xls cut lists which does not have parts in cabinet groups. I had to downgrade back to 5.58 until the issue is resolved with xls.
Ryan Vanderkooy
Talbot Wood Products

User avatar
Josh Rayburn
eCabinets Beta Tester
Posts: 1260
Joined: Wed, Jul 01 2009, 2:19PM
Company Name: Halls Edge Inc
Country: UNITED STATES
Location: Stamford, CT USA
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Josh Rayburn » Wed, Sep 22 2010, 8:41AM

Ryan,
Are you referring to a DXF part list loaded into CN? Can you tell me exactly what happens when you load it?
jnr
Josh Rayburn
Hall's Edge, Inc.
CNC Machining Service


Dell Precision T3400
Win7 Professional 64 Bit/Core2Duo E8400 3ghz/4 GB Ram/NVIDIA Quadro FX570

User avatar
Larry Epplin
Thermwood Team
Posts: 644
Joined: Tue, May 17 2005, 12:44PM
Location: Thermwood

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Larry Epplin » Wed, Sep 22 2010, 8:43AM

Ryan,

We have found the problem. It will be fixed in the next update. Thank you for the post.

User avatar
Larry Epplin
Thermwood Team
Posts: 644
Joined: Tue, May 17 2005, 12:44PM
Location: Thermwood

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Larry Epplin » Wed, Sep 22 2010, 10:17AM

After lengthy discussions weighing the pros and cons we believe we have a new solution to this issue. Since the parent/child technique is too confusing and the filter quantities from eCabinets are not being passed correctly we will go back to the old way of displaying the true part quantities in the Load screen and remove the parent/child relationship. Here is the new aspect. Now a change to cabinet quantity will alter the part quantity accordingly and maintain any difference that may exist due to the part quantity being a different value than the cabinet quantity. This means that if you increment OR decrement cabinet quantity the part quantity will maintain any difference between the part quantity and cabinet quantity. It will also avoid getting a negative value. If the difference amount results in the part quantity to go negative then Control Nesting will simply make the quantity zero.

An additional aspect to keep in mind with this strategy is the cabinet colors that are printed on the labels. Now if extra parts are needed, they will get the cabinet color for the the last cabinet in quantities that get assigned a color.

User avatar
Josh Rayburn
eCabinets Beta Tester
Posts: 1260
Joined: Wed, Jul 01 2009, 2:19PM
Company Name: Halls Edge Inc
Country: UNITED STATES
Location: Stamford, CT USA
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Josh Rayburn » Wed, Sep 22 2010, 11:54AM

Hi Larry,
Thank you very much!!
That would be a welcome change for my operation. I know it's never going to get 100% satisfaction with so many members and users, but we would be very excited when that next update becomes available.
Many thanks,
jnr
Josh Rayburn
Hall's Edge, Inc.
CNC Machining Service


Dell Precision T3400
Win7 Professional 64 Bit/Core2Duo E8400 3ghz/4 GB Ram/NVIDIA Quadro FX570

BenRatt
Senior Member
Posts: 170
Joined: Sat, Oct 22 2005, 10:59AM
Location: Spartanburg, SC
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby BenRatt » Mon, Jan 10 2011, 1:27PM

Thanks for 'reverting" back to quazi 5.58 style for quantities. We updated to 5.59 and my operator was confused by the parent quanties vs. part quantities so we just went back to 5.58. Now we can move forward to 5.61. Also, I like the new streamlined display. As they used to tell me in the Army- Keep it Simple Stupid! AKA the KISS principle.

Also want to say thanks for the "material" option. That one has been a really great addition for us because we often have 5x8 as well as 4x8 material around. This way the operator can pick what size material he is going to use instead of me having to go back in ecabs and change the material size and rewrite it.
Ben Ratterree
Blue Ridge Cabinetworks
Spartanburg, SC
http://www.blueridgecabs.com

User avatar
Georgi Baltov
Guru Member
Posts: 341
Joined: Sat, Mar 10 2007, 7:31PM
Company Name: Top Notch Cabinets
Country: CANADA
Location: Oakville, Ontario
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby Georgi Baltov » Tue, Jan 11 2011, 2:55PM

Ahh the city of BMW. Nice.

BenRatt
Senior Member
Posts: 170
Joined: Sat, Oct 22 2005, 10:59AM
Location: Spartanburg, SC
Contact:

Re: Quantities in CN Changing to 1

Postby BenRatt » Tue, Jan 11 2011, 7:32PM

Yes took the factory tour a couple years ago. It will blow your mind. They also have the High speed driving training course here that I'm going to do one day. Gotta sell a few more cabinets
Ben Ratterree

Blue Ridge Cabinetworks

Spartanburg, SC

http://www.blueridgecabs.com


Return to “Thermwood 3-Axis Machinery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests