tool numbering

Discuss Thermwood 3-axis Machinery, Controller, and Software.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Rich Kasten

darren m harvey
New Member
Posts: 22
Joined: Mon, Aug 02 2010, 1:37PM
Company Name: bobcad-cam
Country: UNITED STATES
Location: palm harbor, fl

tool numbering

Postby darren m harvey » Mon, Jun 17 2013, 8:16PM

Are there any downsides to radically changing the numbering system for tools. I've developed quite a variety of tools over the years and just numbered them consecutively. This makes for a confusing mess, and specific tools are hard to find. I occasionally find a tool I didn't remember I had.

I've developed a numbering system that makes sense to me and is expandable. But, if the tool numbers all change, what happens if I try to run an old .cnc?
Am I going to make any others problems for myself?

Thanks,Drren

User avatar
Josh Rayburn
eCabinets Beta Tester
Posts: 1261
Joined: Wed, Jul 01 2009, 2:19PM
Company Name: Halls Edge Inc
Country: UNITED STATES
Location: Stamford, CT USA
Contact:

Re: tool numbering

Postby Josh Rayburn » Tue, Jun 18 2013, 6:55AM

Hi Darren,
Yes, if you run standing code you will get unintended results. You could search the existing code files and replace the tool numbers if you wanted to.
Other than that, there's really no effect.
jnr
Josh Rayburn
Hall's Edge, Inc.
CNC Machining Service


Dell Precision T3400
Win7 Professional 64 Bit/Core2Duo E8400 3ghz/4 GB Ram/NVIDIA Quadro FX570

Daniel Odom
Senior Member
Posts: 204
Joined: Thu, Oct 20 2011, 12:52PM
Company Name: Carlton Kitchen and Bath
Country: UNITED STATES

Re: tool numbering

Postby Daniel Odom » Thu, Jun 20 2013, 9:23AM

You might want to archive all of your older programs until you get a chance to comb them over for any unforeseen errors.


Return to “Thermwood 3-Axis Machinery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests