2007 CS45 strange video problem

Discuss Thermwood 3-axis Machinery, Controller, and Software.

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Rich Kasten

User avatar
Gerry A Brown
Senior Member
Posts: 135
Joined: Fri, May 27 2005, 8:56AM
Company Name: Old Style Woodwork
Country: CANADA
Location: Southern Alberta

2007 CS45 strange video problem

Postby Gerry A Brown » Sun, May 03 2015, 11:48AM

We have a red tint to our display screen on the controller that just showed up the last couple of weeks.
Machine is a 2007 CS 45 with win XP operating system. I have changed video cables, video card, memory, and monitor none of which changed the situation. I have also booted to a linux operating system off a cd to eliminate a software issue and the red tint remained. :wall:

I am thinking the mother board at this point but would love to find another solution.

Any help would be most welcome!!

Thanks,
Gerry

User avatar
Brad McIntosh
Guru Member
Posts: 482
Joined: Wed, May 18 2005, 6:59PM
Company Name: CNC Automation
Location: St. Zotique, Québec, Canada
Contact:

Re: 2007 CS45 strange video problem

Postby Brad McIntosh » Mon, May 04 2015, 1:02PM

Gerry,

What color is the tint of your sunglasses? :D

Wow... I might have thought a magnetic influence throwing off one of the old CRT electron guns. But seeing as you have changed out practically everything - including the monitor... welll... :?:

User avatar
Gerry A Brown
Senior Member
Posts: 135
Joined: Fri, May 27 2005, 8:56AM
Company Name: Old Style Woodwork
Country: CANADA
Location: Southern Alberta

Re: 2007 CS45 strange video problem

Postby Gerry A Brown » Mon, May 04 2015, 2:33PM

Hi Brad,

Yes it is very strange. The display is perfect other than the red tint. It doesn't seem like what you would expect from a failing AGP port? If I could track down a PCI video card I could try that otherwise I'm stumped.

Gerry

User avatar
Gerry A Brown
Senior Member
Posts: 135
Joined: Fri, May 27 2005, 8:56AM
Company Name: Old Style Woodwork
Country: CANADA
Location: Southern Alberta

Re: 2007 CS45 strange video problem

Postby Gerry A Brown » Mon, May 04 2015, 8:04PM

Hi,

So I was looking for a PCI video card and found a nice ATI AGP card and thought what the heck I may as well try it..............IT WORKS!!!!
Both the other cards were Nvidia so I don't know if that was the issue but I don't care at this point :lol:

Thanks :beer:

Gerry


Return to “Thermwood 3-Axis Machinery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests