Stretcher bug

Moderators: Jason Susnjara, Larry Epplin, Clint Buechlein, Scott G Vaal

User avatar
Jeremy Schiffer
eCabinets Beta Tester
Posts: 944
Joined: Tue, May 10 2005, 9:36PM
Location: Carnesville, GA
Contact:

Stretcher bug

Postby Jeremy Schiffer » Wed, Aug 09 2017, 9:51AM

Go to cabinet editor, load Std. Base Frameless
Go to stretcher editor
Click on the top and deck to highlight
Click Add Stretcher
Don't change anything in the settings, just click OK
Click on the newly created stretcher, then click Adjust Stretcher
Click Advanced
Click Inset 4, and change to Top. (It should default to the Front side)
Click OK
The stretcher flies away from the cabinet.
Now, any changes to any of the inset values causes unpredictable movement and sizing of the stretcher.
http://www.corlanecabinetry.com

Intel Core i7-5820 3.3GHz, 16GB RAM, NVidia Quadro K2200 4GB, Windows 8.1 Pro 64 bit

Clint Buechlein
Thermwood Team
Posts: 173
Joined: Fri, May 15 2015, 1:21PM
Company Name: Thermwood Corp
Country: UNITED STATES

Re: Stretcher bug

Postby Clint Buechlein » Wed, Aug 09 2017, 10:00AM

Well that's interesting. We will get it listed for correction for the next version. Thank you.

-Clint-

Donald Thomson
Guru Member
Posts: 670
Joined: Thu, May 14 2009, 11:41PM
Company Name: Diamond Lake Custom Woodworks
Location: Newport, WA
Contact:

Re: Stretcher bug

Postby Donald Thomson » Wed, Aug 09 2017, 10:06AM

I have noted things in stretcher editor but haven't been able to reproduce them on a reliable basis.

Go into stretcher editor
Edit/adjust a stretcher
Go back to CE

I've found on some occasions that the stretchers are now butt ends instead of M&T ends. This has happened to me on several occasions. Imagine my surprise when I cut on the CNC some stretchers don't have tenons. Like I said, I've not been able to reproduce this on a reliable basis. Just kinda random. I know, as a former software developer for 18 years, that these bugs are almost impossible to track down.
Sincerely,

Don Thomson
Diamond Lake Custom Woodworks, LLC
509-671-6230
Newport, WA
http://www.dlwoodworks.com

User avatar
Jeremy Schiffer
eCabinets Beta Tester
Posts: 944
Joined: Tue, May 10 2005, 9:36PM
Location: Carnesville, GA
Contact:

Re: Stretcher bug

Postby Jeremy Schiffer » Wed, Aug 09 2017, 10:17AM

We have been having the same issues - dados changing position, disappearing altogether, etc. when going from eCabs to the CNC. We decided to try to get to the bottom of it, and I'm thinking (hoping) that this stretcher bug may be the root of a lot of our woes.
http://www.corlanecabinetry.com

Intel Core i7-5820 3.3GHz, 16GB RAM, NVidia Quadro K2200 4GB, Windows 8.1 Pro 64 bit

David Giesbrecht
Junior Member
Posts: 67
Joined: Thu, Mar 03 2011, 10:40PM
Company Name: Silverpine Cabinets
Country: CANADA

Re: Stretcher bug

Postby David Giesbrecht » Fri, Aug 18 2017, 5:49PM

I have noticed if I angle them, if there is one dimension locked it causes problems.
David Giesbrecht
Inter(R) Core(TM) i7-7700CPU OC@ 4.8 GHz
8.00 GB DDR5 2133MHz
NVIDIA GeForce GTX 970 4GB
Z270x-Gaming 5 MOBO
1TB Samsung 960PRO SSD


Return to “eCabinet Systems Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests